Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гайдук знайшов у дочці "РосУкрЕнерго" і "Нафтогазі" злочинця

Субота, 28 жовтня 2006, 14:49

Секретар Ради нацбезпеки й оборони Віталій Гайдук вважає, що монопольні постачання газу в Україну компанією "УкрГазЕнерго" повинні бути розглянуті Антимонопольним комітетом.

"Я не зовсім згодний з рішенням Антимонопольного комітету, прийнятим на початку 2005 року, відповідно до якого УГЕ не є монополістом", - сказав він в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу.

За словами Гайдука, збільшення обсягів газу, що поставляється в Україну, у порівнянні з 2005 роком – "це однозначний привід для нового розгляду".

Разом з тим на питання, чи може монопольне положення "УкрГазЕнерго" являти загрозу нацбезпеці, Гайдук відповів: "Я не вважаю, що це може стати загрозою за умови, якщо всі регуляторні інститути країни виконують свою задачу".

"Якщо ж виявиться, що наявні регулятори не працюють, то тоді ситуація з "УкрГазЕнерго" може стати загрозою національній безпеці: з погляду впливу як на населення, так і на економіку. У цьому випадку можуть мати місце і зміна форм власності, і втрата активів і т.д.", - сказав він.

За словами секретаря РНБО, перегляду потребує також і місце незалежних регуляторів, таких як національна комісія регулювання енергетики.

Гайдук також висловився проти сполучення Ігорем Вороніним посад голови правління "УкрГазЕнерго" і посади заступника голови правління НАК "Нафтогаз України".

"Я вважаю, що це не тільки недоцільно, але і злочинно", - сказав він, додавши, що потрібно "звільнити пана Вороніна або від однієї посади, або від іншої".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування