Мама Гайдука не розуміє, навіщо Гриценку потрібне НАТО

Субота, 28 жовтня 2006, 15:18

Секретар РНБО Віталій Гайдук вважає, що представники влади повинні активніше брати участь у просуванні України в НАТО.

В інтерв'ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу, Гайдук відзначив, що "питанням просування до альянсу займається тільки міністр оборони".

"Цим повинні займатися й інші представники влади. Тоді в населення буде відповідна реакція", - сказав він.

"Тому що дуже важко в розумінні, наприклад, моєї мами, поєднати функцію міністра оборони з підвищенням стандартів життя, зменшенням корупції, посиленням незалежності судової влади, про які він цілком справедливо говорить. Для моєї мами міністр оборони — це війська і зброя. Відповідною буде й реакція", - розповів Гайдук.

"Дискусія не в тому, "НАТО — не НАТО". Питання, напевно, потрібно ставити по-іншому. Наша задача в забезпеченні державного суверенітету України. Чи можемо ми його гарантувати самостійно?", - сказав також він.

Крім того, Гайдук висловив думку, що ситуація в житлово-комунальному господарстві сьогодні являє загрозу нацбезпеці.

"Ситуація в ЖКГ сьогодні — це загроза національній безпеці. І не з погляду цін і тарифів, а з погляду старості мереж, котлів, фондів і т.д.", - сказав він.

Секретар РНБО також висловився проти надання російській мові статусу другої державної.

"Я не поділяю позицію тих, хто вважає, що російський мова повинна бути другою державною. Конституція чітко визначила статус державної мови. Але значна частина населення має право спілкуватися з органами влади тією мовою, яка на даному етапі для них рідна", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування