Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мартиненко не хоче, щоб ним керували "варяги"

Субота, 28 жовтня 2006, 16:52

Народний депутат, голова Київської організації "Нашої України" Микола Мартиненко пропонує на даному етапі відмовитися від обрання голови Ради партії.

Про це йдеться в його статті, надрукованій у суботу в тижневику "Дзеркало тижня".

"Оскільки почесний голова партії Віктор Ющенко наповнив свій статус лідера реальним змістом, я пропоную трохи нестандартний крок — на даному етапі відмовитися від обрання голови Ради. Вважаю, що в таких обставинах будь-який "посередник" між лідером і партією — недоречний", - пише Мартиненко.

"Певним замінником голови Ради партії в адміністративному сенсі", на його думку, має стати її президія, яка повинна бути водночас представницьким і робочим органом оперативного управління та реагування. "Для цього потрібно мінімізувати кількісний склад Президії і формувати її за функціональною ознакою", - вважає депутат.

"Будучи послідовним у прагненні реалізації викладених ідей, одразу скажу: я проти висунення моєї кандидатури в оновлену Президію. Сподіваюся, що й більшість членів нинішньої також поступляться своїми амбіціями", - зазначив він.

Мартиненко також пропонує скоротити Раду "Нашої України" у кілька разів і формувати за зрозумілими всім критеріями.

"На мою думку, до Ради мають входити: по-перше, народні депутати України — члени партії "Наша Україна"; по-друге, по одному представнику від кожної з 27 регіональних партійних організацій, рекомендованих радами цих партійних організацій; по-третє — один або кілька представників, рекомендованих почесним головою партії", - пише депутат.

Він назвав "безперспективним і навіть загрозливим" для єдності партії намагання поставити на її чолі "варягів".

"Це властиво для феодального суспільства і несумісно із принципами демократії. Спроби нав’язати партії "прибульців" викличуть збурення у партійному середовищі й негативно позначаться на базових структурах партії — фракціях у Верховній Раді та на місцях", - вважає Мартиненко.

Він також наголошує, що "Наша Україна" повинна жорстко відстоювати свій опозиційний до парламентсько-урядової коаліції курс.

За словами Мартиненка, проблеми в "Нашій Україні" значно глибші, ніж можлива ротація керівництва.

"Пригадується старий анекдот. У далекі сталінські часи співкамерники запитають товариша по біді: "Васю! За що тебе посадили? Ти ж звичайний сантехнік!" — "Та, бачте, викликали мене в обком партії — труба в них потекла. А я візьми та й скажи: та тут усю систему міняти треба!", - пожартував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...