Янукович придумав, як заробити на Україні

Неділя, 29 жовтня 2006, 15:59

Прем'єр Віктор Янукович заявив, що Україна зацікавлена в транзиті через її територію російського газу в Європу і разом з тим хоче бути енергетично незалежною.

"Україна - це транзитна країна. Звичайно, ми хочемо на цьому заробити", - сказав він в інтерв'ю програмі "Вісті тижня" телеканалу "Росія", що показується в неділю.

"Але крім цього, в України є бажання бути більш незалежною, тобто ми повинні прагнути до того, щоб добувати як можна більшу кількість енергоносіїв як на території України, так і за її межами. І от у цьому плані, звичайно ж, ми з Росією можемо побудувати взаємовигідні партнерські відносини. Все інше це деталі", - сказав прем'єр.

Торкаючись внутрішньополітичних проблем в Україні, він сказав, що не існує антагонізму між правлячою антикризовою коаліцією і пропрезидентською партією "Наша Україна".

"Зараз склалася ситуація таким чином, що по великому рахунку немає антагонізму антикризової коаліції стосовно "Нашої України" і навпаки. Чим закінчиться цей процес у парламенті, покаже час. Можливо, це будуть ситуативні об'єднання у вирішенні якихось питань", - припустив Янукович.

"Так, можливо, це буде коаліція. Якщо це навіть і буде опозиція, що цілком природно, то ми абсолютно нормально до цього ставимося. Не може бути сильна влада без опозиції", - відзначив прем'єр.

Він також сказав, що питання про статус російської мови в Україні буде вирішуватися або в парламенті, або на референдумі.

"Питання це рано чи пізно буде вирішене. Чи то воно буде вирішене в парламенті, чи то на референдумі. І як вирішить його український народ, так і буде", - сказав прем'єр.

Він також підкреслив, що питання про Чорноморський флот Росії на українській території повинно бути вирішене до 2017 року, коли минає термін договору про перебування ЧФ у Севастополі.

"Не повинно бути такого, що підійшов 2017 рік, ми до цього часу не визначилися, а в 2017 році говоримо, вибачте, до побачення. Такого не повинно бути", - додав український прем'єр.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування