Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз хоче "підібрати" голоси "Нашої України"

Неділя, 29 жовтня 2006, 16:35

Спікер Олександр Мороз вважає, що широка коаліція необхідна для завершення політреформи.

"Я за продовження політреформи, і для цього треба мати 300 голосів. А ці 300 голосів - у "Нашій Україні". Їх треба звідти підібрати", - заявив він у неділю в Луганську.

В даний час у парламентську більшість входять 238 депутатів фракцій Партії регіонів, КПУ і СПУ (крім двох соціалістів, що входять до складу парламентської опозиції), а також кілька депутатів із фракцій "Наша Україна" і БЮТ на підставі поданих ними особистих заяв. Фракція "Наша Україна" нараховує 79 депутатів.

Мороз підкреслив, що широка коаліція фактично існувала завдяки тому, що в уряді були представлені міністри від "Нашої України".

"До останнього часу третина уряду - це представники "Нашої України". Заяви були написані під тиском партійних активістів, яким сьогодні не просто вирішити проблеми, що існують усередині партійної структури", - вважає Мороз.

"Завтра на коаліційній нараді торкнемося цієї ситуації, подивимося, які висновки зробили нашоукраїнці після засідання їхньої політради, що була вчора", - відзначив він.

У разі відставки міністрів - членів "Нашої України", за словами Мороза, заміни буде зроблено негайно і стабільність роботи Кабінету міністрів буде забезпечено.

Мороз повідомив також, що наступного тижня парламент розгляне 5-6 законопроектів, необхідних для вступу України до Світової організації торгівлі.

Як повідомлялося, 4 жовтня лідер фракції "Наша Україна" Роман Безсмертний заявив, що "Наша Україна" переходить в опозицію до урядової коаліції і відкликає своїх міністрів.

19 жовтня міністри від "Нашої України" - Юрій Поляченко, Юрій Павленко, Роман Зварич, Ігор Ліховий зареєстрували у Верховній Раді заяви про відставку.

У понеділок, 30 жовтня, Верховна Рада на Погоджувальній раді вирішить, чи відправляти 31 жовтня у відставку цих міністрів.

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування