Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко згадав, як після наказу Ющенка лікувався "народними засобами"

Понеділок, 30 жовтня 2006, 09:43

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко висловлює занепокоєння затягуванням з боку російських правоохоронних органів процесу видачі осіб, підозрюваних в Україні у здійсненні злочинів.

"З російської сторони це питання просувається набагато повільніше, я виберу таке м'яке формулювання. Найчастіше, видача злочинців затягується на рік і більше", – сказав Луценко в інтерв'ю "Известиям в Украине".

"Добре, я розумію заклопотаність росіян тими, чиї прізвища відомі в обох країнах. Але чому не віддають сюди, в Україну, конкретних бандитів, схоплених зі зброєю, які вчиняли вбивства, грабежі, розбій?", - додав він.

Луценко також у черговий раз спростував інформацію про те, що він нібито має намір створити свій власний політичний проект.

"Поки я міністр внутрішніх справ — саме це для мене єдина політична амбіція. Я не думаю ні про запасні аеродроми, ні про парашути…Прийде час — буде моя відставка, тоді подумаю чим займуся в політиці далі... Усі політичні проекти, які пов'язувалися в громадській думці з моїм ім'ям, реально не виникли", - сказав він.

"У перший же день роботи в МВС я призупинив членство в Соцпартії. Після відомих подій, пов'язаних із входженням Соцпартії до антикризової коаліції, я остаточно порвав із СПУ. Я не є соціалістом ні де-факто, ні де-юре", - додав Луценко.

Говорячи про своє рішення залишитися міністром в уряді Віктора Януковича після переходу "Нашої України" в опозицію, Луценко відзначив, що з самого початку вважав його правильним.

"Я вважав неправильним йти з уряду. Але за крісло я не тримаюся і тому за прямою вимогою президента написав заяву про відставку. Зранку подзвонив голова секретаріату, сказав, що дзвонив за дорученням президента. Пізніше мені це підтвердив і сам президент", – розповів він.

"Дослівно звучало так: мовляв, ситуація міняється, ти залишаєшся на своїй посаді, потенціал твоєї роботи міністром не вичерпаний. Віктор Ющенко запитав: спокійно сприйняв, валідол не пив? Я відповів, що в мене звичка не користуватися валідолом, для цього є інші традиційні українські засоби", - додав міністр.

На прохання прокоментувати інформацію про загадкову смерть свідка у справі про самогубство екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, Луценко відповів, що довідався про це тільки зі ЗМІ.

"На жаль, ще не вивчав обставин цієї смерті, а тому коментувати нічого не можу. Повернуся до Києва — буду вивчати, повідомлю обов'язково", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...