Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун упевнений, що Пукач живий і зробив собі пластичну операцію

Понеділок, 30 жовтня 2006, 11:25

Екс-начальник Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач, який знаходиться в міжнародному розшуку як організатор убивства журналіста Георгія Гонгадзе, живий.

Про впевненість у цьому заявив екс-генпрокурор, член фракції Партії регіонів Святослав Піскун, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Він (Пукач) живий. 100 відсотків вам кажу", - сказав Піскун в інтерв'ю газеті "Дело".

"Думаю, він уже зробив пластичну операцію, змінив зовнішність, змінив прізвище", - зазначив екс-генпрокурор.

Він також нагадав, що Пукач був затриманий під час перебування Піскуна генпрокурором: "Якби Пукача не відпустили, справа була б уже розкрита. Тому Пукач так довго бігає. Він - ланка, яка знає усе про вбивство Гонгадзе".

Як відомо, Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було виявлено труп без голови, який, за висновками експертів, міг належати журналісту. Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом убивства. Замовники вбивства дотепер не встановлені.

19 грудня 2005 року Апеляційний суд Києва почав попереднє судове слухання справи за обвинуваченням виконавців убивства Гонгадзе. Обвинувачувані - колишні офіцери міліції Валерій Костенко, Микола Протасов (перебувають під вартою), Олександр Попович (на підписці про невиїзд).

Ще один обвинувачуваний у вбивстві журналіста, екс-начальник Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач, знаходиться в розшуку.

Генпрокурор Олександр Медведько заявив, що у відношенні Пукача ГПУ у травні цього року підготувала пакет документів і направила в Генпрокуратуру Росії. Таке рішення, за словами Медведька, було ухвалено у зв'язку з появою інформації про перебування Пукача на території РФ.

За його словами, правоохоронні органи також направили держпрокурору Ізраїлю ордер на арешт Пукача, оскільки слідство мало інформацію про можливе перебування колишнього начальника зовнішньої розвідки в цій країні.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...