Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича прогнозують СОТ наступного року

Понеділок, 30 жовтня 2006, 11:55

Україна може до кінця року завершити переговорний процес стосовно вступу до Світової організації торгівлі та ухвалити всі необхідні законодавчі акти, але стати членом СОТ у 2006 році їй не вдасться.

Про це на прес-конференції у понеділок заявив міністр економіки Володимир Макуха, повідомляє Ліга.

За його словами, якщо Україна ухвалить усі необхідні законодавчі акти, завершить переговорний процес із Киргизстаном, врегулює технічні проблеми з Тайванем, погодить питання державної підтримки агропромислового комплексу, то до кінця року можливе проведення офіційного засідання робочої групи, на якому буде проаналізовано ухвалені Україною закони на предмет відповідності прийнятих на себе зобов'язань.

Макуха навів приклад В'єтнаму, який завершив ухвалення законодавчих актів до кінця липня 2006 року і тільки 26 жовтня вони були розглянуті на офіційному засіданні робочої групи з питань вступу до СОТ. Однак остаточне рішення щодо членства В'єтнаму у СОТ буде ухвалено тільки у січні наступного року.

Говорячи в цьому контексті про Україну, Макуха зазначив, що, "з огляду на високий рівень готовності та настрій членів світового співтовариства сприяти прийняттю України до СОТ, висловлюється готовність трохи прискорити цей процес і після завершення процедур по В'єтнаму максимально приділити увагу саме Україні".

"Однак раніше кінця лютого, коли відбудеться засідання Генеральної ради СОТ, говорити про те, що ми раніше можемо вступити і стати членами СОТ - це просто не відповідає дійсності", - сказав він.

Як відомо, питання вступу України до СОТ буде вирішуватися 21 грудня 2006 року, тому максимум до 15 листопада Верховна Рада повинна завершити ухвалення законопроектів, необхідних для позитивного рішення.


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування