Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко викликає Луценка і Медведька за вбивство "з політичним контекстом"

Понеділок, 30 жовтня 2006, 11:55

Блок Юлії Тимошенко вимагає звіту генпрокурора та міністра внутрішніх справ Юрія Луценка щодо розслідування вбивства донецького депутата від БЮТ Геннадія Бистрякова і замаху на львівського депутата БЮТ Романа Федишина.

Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко після завершення погоджувальної ради у понеділок.

"Ми звернулися до погоджувальної ради, щоб вони на четвер поставили звіт із розслідування цих політичних справ у Верховній Раді", - сказала вона.

За словами Тимошенко, погоджувальна рада не ухвалили рішення з цього питання, але фракція БЮТ наполягатиме на заслуханні звіту керівників правоохоронних органів у четвер для того, щоб "отримати пояснення, чому в нашій країні вбивають підприємців і вбивають політиків, особливо від тих політичних сил, які так чи інакше входять у конфлікт із владою".

При цьому Тимошенко розцінює вбивство депутата від БЮТ у Донецьку як "убивство з політичним контекстом".

"Мова йде про те, що з приходом нової влади поновилися, на жаль, убивства з політичним контекстом, поновилися замахи на політиків. І це говорить про те, що знову ми повертаємося до того, що трупи підприємців, політиків, юристів, суддів ми будемо знаходити по териконах", - сказала вона.

Водночас, як повідомив прокурор Донецька Олександр Ольмезов, міліція затримала людину, яку підозрюють в убивстві Бистрякова.

"На сьогодні в нас є особи, яких ми підозрюємо", - сказав він, повідомляють Українські новини.

Ольмезов уточнив, що поки затримано тільки одного підозрюваного.

За даними слідства, жертва сама впустила вбивцю до себе додому, зброю, з якої був убитий Бистряков, поки не знайдено.

Зі слів прокурора, на сьогодні існують 2 версії мотивів убивства - комерційна діяльність Бистрякова (найбільш імовірна) і неприязні стосунки з товаришами по службі.

При цьому Ольмезов виключив політичні мотиви вбивства.

Українська правда


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...