СДПУ(о) потрапило в 28 кримінальних справ?

Понеділок, 30 жовтня 2006, 11:55

За фактами порушення чинного законодавства при зборі підписів на підтримку всеукраїнського референдуму з питань вступу до НАТО і ЄС, відкрито і розслідується 28 кримінальних справ.

Про це в інтерв'ю журналістам у понеділок повідомив голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович.

Він відзначив, що в ЦВК ведеться серйозна робота з вивчення документів щодо проведення даного референдуму.

"Я б не хотів коментувати це питання, щоб це не вважалося тиском на окремих членів комісії, щоб моя думка сьогодні не превалювала над рішенням комісії", - заявив Давидович.

"Будуть розглянуті документи, буде ухвалено рішення. Яким воно буде - я на сьогодні не знаю", - додав він.

Відповідаючи на питання про те, чи не порушуються норми закону про те, що на перевірку документів по збору підписів на підтримку референдуму законом приділяється один місяць, Давидович підкреслив, що "у законі є інша позиція".

"Місяць - це на розгляд документів, а на вивчення потрібно набагато більше часу", - сказав він.

Як повідомлялося, представники СДПУ(о) з листопада 2005 р. по лютий 2006 р. по всій країні організували 109 ініціативних груп, які зібрали на підтримку референдуму щодо членства України в НАТО й участі ЄЕП більше 4,6 млн. підписів, які були передані в ЦВК.

За інформацією прес-служби Генпрокуратури, прокуратури трьох областей - Миколаївської, Хмельницької і Рівненської – порушили кримінальні справи за підробку підписів на підтримку референдуму.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування