Піскун запитує, чи вірять українці живому Мельниченку

Понеділок, 30 жовтня 2006, 12:25

Екс-генпрокурор Святослав Піскун вважає за необхідне легалізувати плівки екс-майора держохорони Миколи Мельниченка або визнати їх сфальсифікованими.

"Я вважаю, що плівки Мельниченка повинні бути легалізовані і крапка! Або навпаки - визнані як сфальсифіковані", - заявив він в інтерв'ю газеті "Дело".

На питання, яким чином вони можуть бути легалізовані, Піскун відповів: "Шляхом незалежної міжнародної експертизи".

"Треба зняти це питання: або ці плівки є доказом у кримінальній справі, або вони не приймаються як доказ. Потрібно визначитися: віримо ми Мельниченку як живому свідку або не віримо? Досить тероризувати суспільство!", - пояснив він.

На думку Піскуна, для цього необхідні "політична воля і професійна майстерність при проведенні розслідування Генеральною прокуратурою".

На зауваження, що експертизи вже були, екс-генпрокурор зауважив, що "одна була проведена при Васильєві (Геннадій Васильєв - екс-генпрокурор)".

"Тоді було встановлено, що голоси на плівці не відповідають ні голосу Леоніда Кучми, ні голосам інших політиків і чиновників. Потім була проведена ще одна експертиза, результати якої були протилежними: запис на плівках Мельниченка автентичний", - додав він.

"Якщо дві експертизи дали суперечливі одна одній і взаємовиключні висновки, відповідно до закону, слідство зобов'язане провести третю незалежну комісійну експертизу. Але для цього необхідна воля і бажання генерального прокурора", - заявив Піскун.

Водночас екс-генпрокурор висловив думку, що "по справах убивства Георгія Гонгадзе, отруєння Віктора Ющенка й у справі про смерть В'ячеслава Чорновола потрібний свіжий погляд": "Я б, наприклад, поміняв усі слідчі групи і призначив би нових людей".

На питання, що при ньому деякі колишні чиновники, яких звинувачували у зловживаннях, змогли безперешкодно виїхати з країни, Піскун відповів: "Вони виїхали не тому, що я їх відпускав, а тому що ті, хто розслідували кримінальні справи, не були готові пред'явити їм обвинувачення".

"Розумієте, не може генеральний прокурор дати команду: піймайте цю людину і посадіть у камеру. Це злочин. Якби я дав таку команду, то сам би вже сидів", - пояснив він.

"Для того, щоб суд виніс це рішення, потрібні докази. Не зуміли зібрати докази міністр Юрій Луценко і Віктор Шокін (заступник генпрокурора) - сором їм і ганьба. І нічого нарікати на Піскуна!", - додав екс-генпрокурор.

Як відомо, зі скандальних високих чиновників за кордон виїхали екс-керівник ДУС Ігор Бакай, екс-мер Одеси Руслан Боделан, екс-міністр внутрішніх справ Микола Білоконь.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:48
Tesla скоротить 400 співробітників на своєму єдиному європейському заводі
17:30
Посол пояснила, як Сенат США голосуватиме за нову допомогу Україні
17:26
Рада підтримала законопроєкт, який пропонує не розділяти хлопців і дівчат на предметі "Захист України"
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Суд визнав нелегітимною раду з підтримки кінематографії бізнес-партнера Єрмака
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
Усі новини...