Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький установив всеукраїнський рекорд. За ціною послуг

Понеділок, 30 жовтня 2006, 13:45

Київська міська державна адміністрація вирішила підвищити тарифи на житлово-комунальні послуги, холодну, гарячу воду і водовідвід у 3-3,4 рази з 1 грудня.

Розпорядження про збільшення тарифів підписав мер Києва Леонід Черновецький, повідомляють Українські новини.

"Розпорядження я це читав, воно завізовано всіма керівниками Київської міської адміністрації, які відносяться до різних політичних сил, є рішення Київради, я беру на себе відповідальність його підписати", - сказав Черновецький.

За словами першого заступника голови Київміськадміністрації Анатолія Голубченка, розпорядження про збільшення тарифів буде опубліковано в газетах у вівторок 31 жовтня.

У свою чергу, начальник Головного управління цінової політики Василь Яструбинський повідомив, що в середньому тарифи будуть підвищені у 3-3,4 рази.

Таким чином, за словами Яструбинського, тариф на холодне водопостачання і водовідвід у приміщеннях, обладнаних лічильниками води, підвищиться з 0,82 гривень до 2,82 гривень за куб. м, гаряче водопостачання і водовідвід - з 3,72 гривень до 12,86 гривень за куб. м.

Для приміщень, не обладнаних лічильниками води, тариф буде складати: на холодне водопостачання і водовідвід 15,51 гривні на 1 особу на місяць замість діючого - 4,51 гривні, на гаряче водопостачання і водовідвід - 45 гривень на 1 особу на місяць замість 13 гривень.

Крім того, квартплата для будинків вище 12 поверхів, обладнаних ліфтами, буде підвищена з 0,58 гривні до 1,99 гривні за кв. м, для будинків до 12 поверхів з ліфтами - з 0,55 гривні до 1,89 гривні за кв. м, для будинків без ліфтів - з 0,45 гривні до 1,50 гривні за кв. м.

Яструбинський відзначив, що тариф на квартплату в Києві буде найвищим у країні, оскільки в столиці набагато ширший комплекс послуг, які надають ЖЕКи, ніж у регіонах.

Разом з тим, він відзначив, що тариф на квартплату може бути ще збільшений із січня, коли, відповідно до постанови Кабміну, розрахунок тарифів буде проводитися для кожного будинку окремо.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...