Мартинюк вирішив, що Ющенко перевищив свої повноваження

Понеділок, 30 жовтня 2006, 13:54

Представники усіх гілок влади в Україні зацікавлені в тому, аби закон про Кабмін був ухвалений якомога швидше, заявляє віце-спікер Адам Мартинюк.

За його словами, при розгляді цього законопроекту можуть виникнути труднощі, пов’язані з тим, що зараз існує "фактично два взаємовиключаючих законопроекти" – за авторством Кабміну і секретаріату президента.

"І зрозуміло, що коли людина пише закон про себе, то вона намагається виписати ті норми, які відповідають її баченню", - сказав Мартинюк на прес-конференції у понеділок.

"Другий законопроект запропонований президентом і там виписані ті норми, які президенту хотілося, щоб так функціонував Кабмін і які засоби впливу на нього можна сконцентрувати в руках президента", - додав він.

За словами Мартинюка, при розгляді цих законопроектів Верховна Рада буде виходити виключно з положень Конституції і головне завдання – "щоб не було порушень, не було перетягування канату і не виникав дисбаланс між гілками влади".

Він також повідомив, що, можливо, у четвер у парламенті буде створена тимчасова спеціальна комісія, яка працюватиме над змінами до Конституції та іншими важливими законопроектами, зокрема – про Кабмін, президента та всеукраїнський референдум.

"Якщо це відбудеться, то, відповідно, комісія уже буде працювати над законопроектами про Кабінет міністрів", - сказав віце-спікер.

Водночас Мартинюк висловив впевненість у тому, що, "з огляду на різні підходи, законопроект про Кабмін одержить чергове – 125 чи яке – вето президента".

"Хіба що - але це нереально - ухвалимо законопроект, запропонований президентом. Але там навіть на перший погляд перевищення повноважень президента", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News