Мартинюк запевнив Тимошенко, що її тіньовий Кабмін ніхто не підтримає

Понеділок, 30 жовтня 2006, 14:22

Віце-спікер Адам Мартинюк спростовує заяви лідерки БЮТ Юлії Тимошенко стосовно гальмування Верховною Радою розгляду законопроекту про опозицію.

"Олександр Олександрович (Мороз), порушуючи регламент, сказав поставити цей законопроект (про опозицію) на п’ятницю", - сказав Мартинюк на прес-конференції у понеділок.

За його словами, ознаки порушення регламенту полягають у тому, що "такого законопроекту (про опозицію) ще немає взагалі, його не зареєстровано".

Мартинюк нагадав, що за нормами регламенту, законопроект має бути розданий депутатам не пізніше ніж за 14 днів до його розгляду.

"А закону ж немає, комітет не розглядав, і я не впевнений в тому, що він взагалі з’явиться до кінця тижня", - сказав він.

Водночас Мартинюк додав, що, можливо, у середу такий законопроект і буде поданий, "але це ж обов’язок опозиції шукати скрізь щось, що не так роблять, як хотілося б".

Віце-спікер також зазначив, що під час розгляду законопроекту про опозицію можуть виникнути труднощі.

"Є один момент. Треба ухвалити закон, але не закон. Тут є парадокс, коли Верховна Рада керується регламентом, а частина Верховної Ради буде керуватися законом", - сказав він.

Вирішити цю суперечність, на думку Мартинюка, можна, "якщо одну чи дві глави цього закону внести в регламент Верховної Ради".

Мартинюк також висловив упевненість, що частина вимог БЮТ до закону про опозицію не буде підтримана.

"Ніхто не проголосує за те, чого хоче БЮТ, скажімо, щоб тіньовий Кабінет міністрів мав усі ті пільги, що й чинний, або щоб тіньовий Кабмін міг скасовувати рішення Кабміну чинного", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування