Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ХОЧЕ, ЩОБ РОСІЙСЬКИЙ ФЛОТ СТОЯВ В УКРАЇНІ ПІСЛЯ 2017?

Понеділок, 30 жовтня 2006, 15:57

Прем’єр Віктор Янукович дає зрозуміти, що не виключає можливості продовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України після закінчення його терміну у 2017 році.

Це випливає зі слів Януковича під час брифінгу, коли його запитали про можливість перебування ЧФ в Україні після 2017 року.

Янукович відповів: "Безумовно... Те, що вигідно Україні, ми завжди будемо стояти на боці національних інтересів".

Прем’єр також повідомив, що виступає проти пов'язування ціни на газ для України із ціною оренди за базування ЧФ в Криму.

"Ми ні в якому разі не пов’язуємо ці питання. Це окремі питання. Є методологія розрахунків за оренду державного майна і на основі цього відбуваються розрахунки за майно, яке експлуатує Чорноморський флот", - сказав він, додавши, що питання ціни на газ визначають "господарюючі суб’єкти", тобто "Газпром" і "Нафтогаз".

"Газові угоди підписують між господарюючими суб’єктами і ні уряд України, ні уряд Росії, не можуть брати зобов’язання по цих господарюючих суб’єктах. Це, безумовно, так", - сказав Янукович.

Коментуючи тему пов'язання ціни на газ із ціною оренди ЧФ Росії, прем’єр відповів: "Інколи політики бажають заводити будь-які питання в той бік, в якому цікаво шукати інтригу. Уряд України не братиме участь в інтригах".

"Ми будемо завжди шукати можливість вирішення того чи іншого питання", - додав він.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування