Азаров запевняє, що вже домовився з Ющенком про бюджет

Понеділок, 30 жовтня 2006, 19:01

Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров заявляє, що усі вимоги президента щодо соціальних гарантій у проекті держбюджету на 2007 рік будуть враховані в процесі його підготовки до другого читання.

"Ми домовилися, що ми знайдемо спільну мову в процесі підготовки проекту до другого читання", - сказав Азаров в ефірі 1+1, зазначивши, що особисто обговорював з Віктором Ющенком це питання.

Він також спростував інформацію про те, що в проекті держбюджету значно скорочені витрати на соціальне забезпечення громадян.

"Ні про яке скорочення соціальних гарантій у бюджеті 2007 року не йдеться. Президент звернув нашу увагу на низку питань, пов'язаних, наприклад, з функціонуванням вільних економічних зон, з податковою складовою бюджету", - сказав Азаров.

Міністр також зазначив, що в проекті держбюджету передбачене збільшення фінансування місцевих бюджетів.

Крім того, Азаров спростував думку, що в проекті держбюджету значні преференції передбачені для східних регіонів України.

"Це абсолютна нісенітниця – розмови, що якісь регіони одержать переваги. Усі види субвенцій виписані детально в законопроекті і кожен регіон буде одержувати стільки, скільки це необхідно", - сказав він.

Азаров також запевнив, що фінанси, що виділятимуться регіонам, не будуть розподілятися в ручному режимі.

"Я хочу відкинути ці припущення... Відмінність цього бюджету в тому, що... починаючи з 2007 ніякого ручного розподілу не буде", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News