Тимошенко хоче послухати Луценка, а Мороз просить дивитись на свій город

Вівторок, 31 жовтня 2006, 09:42

Блок Юлії Тимошенко заявляє про кримінальний терор проти цієї політичної сили та вимагає заслухати звіт силовиків щодо розслідування "замовних вбивств".

Із відповідною заявою у вівторок з трибуни виступив заступник лідера фракції БЮТ Олександр Турчинов.

"Побиття, погрози наших депутатів особливо на місцевому рівні стають нормами", - заявив він.

"Ми вимагаємо в парламенті заслухати міністра внутрішніх справ, керівника Служби безпеки, Генерального прокурора. Ми вимагаємо припинити болтовню і розпочати реальні розслідування замовних убивств. Ми вимагаємо припинити терор", - заявив Турчинов.

"Ми змушені констатувати, що влада в Україні не здатна захистити своїх громадян і потурає вбивцям і криміналітету, бо при владі сьогодні криміналітет", - додав він.

Турчинов нагадав, що 26 жовтня було здійснено замах на заступника керівника фракції БЮТ у Львівській раді Романа Федишина, а 27 жовтня було вбито кандидата у депутати в Донецьку обласну раду, помічника народного депутата Володимира Скубенка Геннадія Бистрякова.

Також БЮТ вимагає створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування "діяльності посередників на сучасному енергоринку та згубні наслідки їхньої діяльності".

"Бойко фактично визнав, що працюючи головою "Нафтогазу" практично представляв напівкримінальну структуру РосУкрЕнерго в переговорах з власною структурою Нафтогаз. Практично в прямому ефірі визнається масштабна корупція", - заявив він, згадуючи прямий ефір між Бойком та Тимошенко.

У свою чергу спікер Олександр Мороз зазначив, що парламент проголосує за створення відповідної комісії щодо розслідування діяльності посередників на енергетичному ринку.

Щодо заяв Турчинова про терор Мороз попросив депутатів обережніше висловлюватись щодо причетності влади до злочинів.

"У Турчинова була прекрасна можливість продемонструвати силу і порядність влади, коли він був керівником Служби безпеки України. Я щось не пригадую прикладів, які б свідчили про такі наслідки, тому давайте не закидати каміння у чужий город, а дивитись спочатку у свій".

Він також попросив не використовувати під час виступів образливі дефініції на зразок "так звана антикризова коаліція". "Вона названа відповідно до Конституції і регламенту "антикризова коаліція", вона сформувала Кабінет міністрів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...