Регіонали стверджують, що не різали "соціалку"

Вівторок, 31 жовтня 2006, 12:09

При підготовці проекту Бюджету-2007 до першого читання цілком або частково було враховано 1900 пропозицій народних депутатів.

Про це повідомив голова Бюджетного Комітету Верховної Ради Володимир Макєєнко, виступаючи з парламентської трибуни.

Зокрема, прийнята пропозиція не обкладати податком успадкування або купівлю-продаж будинку або квартири, площа яких не перевищує 100 квадратних метрів і знизити ставку податку з 5% до 1%.

Макєєнко відзначив, що близько 600 "бюджетних" пропозицій народних депутатів були відхилені.

За його словами, практично всі пропозиції до проекту Бюджету-2007 відносяться або до збільшення витрат, або до скорочення доходів і не містять при цьому додаткових джерел доходу або джерел компенсації.

Макєєнко також повідомив, що комітет підтримав рішення винести в окремий законопроект усі зміни в системі оподатковування, які містяться у проекті бюджету.

Крім того, ухвалене рішення доручити урядові підготувати окремий законопроект щодо поновлення вільних економічних зон і територій пріоритетного розвитку, сказав він.

Комітет підтримав пропозицію зберегти спеціальний режим оподатковування по ПДВ у сільському господарстві, однак у проекті бюджету ця норма ще не відбита.

Глава Бюджетного комітету ВР також звернув увагу на те, що з проекту Бюджету-2007 вилучене положення про обмеження пенсій працюючим пенсіонерам, про обмеження терміну лікарняного, про обмеження кола осіб, які мають право на допомогу по народженню дитини.

Таким чином, за його словами, зниження витрат на різні соціальні програми не передбачається.

Проект передбачає посилення контролю Верховної Ради на операції з державним боргом і наданням державних гарантій.

Крім того, Бюджетний комітет ВР підтримав низку пропозицій президента Віктора Ющенка, які повинні бути враховані при підготовці проекту Бюджету-2007 до другого читання, відзначив депутат.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News