Тимошенко "навантажила психіку" коаліції їх "ганьбою"

Вівторок, 31 жовтня 2006, 12:31

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликає депутатів не голосувати за проект бюджету в першому читанні і сподівається, що президент накладе на нього вето.

Про це вона заявила, виступаючи з трибуни Верховної Ради.

У своєму виступі лідер БЮТ назвала цей бюджет "ганебним".

За її словами, цим проектом "зруйнована вся соціальна система".

"Мінімальна зарплата і пенсія не збільшується півроку, а потім тільки на кілька гривень. Це те, за що боролись люди?", - запитала Тимошенко.

"У цьому бюджеті на 5,3 мільярди зменшено видатки на пенсійний фонд – це значить ніхто не збирається пенсії підвищувати", - зазначила вона.

Водночас лідер БЮТ відзначила, що в проекті зберігається стаття, яка передбачає підняття подоходного податку з громадян з 13% до 15%.

Тимошенко нагадала, що по всій країні на базі політики уряду підвищено тарифи на комунальні послуги, тоді як бюджет не передбачає кошти на компенсації людям.

"Отже, люди не отримають реальної допомоги", - резюмувала вона

Тимошенко також відзначила, що в бюджеті "не передбачено виконання закону про дітей війни, за який боролися комуністи і соціалісти".

Лідер БЮТ сказала, що "не перевантажуватиме психіку антикризової коаліції іншими цифрами", але попередила соціалістів і комуністів, що після голосування за цей закон у них вже не буде ідеології.

Вона закликала "не голосувати за цю національну ганьбу" і висловила думку, що проект буде заветований президентом.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування