Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко натякнув, що перебування ЧФ в Україні – не справа Януковича

Вівторок, 31 жовтня 2006, 12:45

Рішення щодо можливості продовження термінів перебування Чорноморського флоту Росії в Криму прийматимуть вищі посадові особи після 2015.

Таку думку висловив міністр оборони Анатолій Гриценко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Рішення про це прийматиме не Гриценко, не Янукович, а люди, які прийдуть після 2015 року на ці посади", - сказав він журналістам у вівторок у Білій Церкві.

Міністр знову заявив, що Чорноморський флот Росії перебуває в Україні "як виключення".

Глава Міноборони відзначив, що теоретично до Конституції можуть бути внесені зміни, що дозволяють розміщення на території України іноземних військових баз.

Однак, як вважає Гриценко, цього не станеться.

Стаття 17 Конституції забороняє розміщення на території України іноземних військових баз.

Разом з тим, пункт 14 перехідних положень Конституції ухвалив, що використання існуючих на момент прийняття Основного закону військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань можливо на умовах оренди в порядку, визначеному міжнародними договорами, ратифікованими Верховною Радою.

Гриценко також повідомив про те, що при підготовці проекту Держбюджету на 2007 рік до першого читання вдалося досягти певних позитивних змін у тих питаннях, що стосуються Збройних Сил.

За його словами, із проекту бюджету були вилучені статті, які знижують соціальні стандарти, пенсії для військовослужбовців. Також, за його словами, знято обмеження вихідної допомоги для військовослужбовців, що звільняються з рядів української армії.

Глава Міноборони сподівається на те, що ці зміни дадуть позитивний результат.

"Вони (військовослужбовці) повинні переконатися, що держава ставиться до них відповідально і наша задача повернути довіру солдатів до своєї держави", - сказав Гриценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування