Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров поцікавився у депутатів, що їм дозволяє совість

Вівторок, 31 жовтня 2006, 13:22

Перший віце-прем'єр Микола Азаров заявляє, що всі соціальні програми 2006 року будуть профінансовані в повному обсязі.

Про це він заявив, виступаючи на пленарному засіданні Верховної Ради у вівторок у Києві.

Разом з тим, він підкреслив, що в бюджеті поточного року існує "багато проблем, які вимагають швидкого вирішення, у тому числі є проблеми з фінансуванням і виплатою в повному обсязі пенсій військовослужбовцям, зарплат працівникам сільських рад".

За словами Азарова, до серпня не фінансувалися, зокрема, програми будівництва житла для військовослужбовців, зв'язки з українською діаспорою, створення і поширення українських фільмів.

"Усі ці програми до кінця року будуть профінансовані на 100%, але є питання, чому їх не фінансували до вересня місяця", - сказав Азаров.

Азаров також відзначив, що за останні півтора роки в Україні істотно порушилася пропорція в пенсійному забезпеченні і виплаті заробітної плати.

За словами Азарова, "якщо в усьому світі вважається нормальним співвідношення 1 до 4 мінімальній пенсії і максимальної, то в нас зараз це співвідношення 1 до 100".

"Давайте поставимо запитання нашим пенсіонерам - це справедливо, що при пенсії 400-500 грн. хтось одержує 40 тис. грн. Давайте ми запитаємо в наших людей - це нормально, що в нас співвідношення між мінімальною зарплатою і максимальної більше ніж 1 до 100", - сказав перший віце-прем'єр.

Звертаючись до депутатів, Азаров підкреслив, що якщо совість народних депутатів і членів уряду спокійна і вони вважають, що це нормальна ситуація, тоді її потрібно залишити так, як є.

У той же час, перший віце-прем'єр сказав, що у проекті Держбюджету на майбутній рік Бюджетним комітетом були виключені норми, які пропонують обмежити соціальні гарантії тільки "окремої, невеликої категорії громадян".

Говорячи про виплати для дітей війни, перший віце-прем'єр відзначив, що уряд зважив усі свої можливості і пішов на поетапне впровадження прийнятого парламентом законодавства. "Думаю, за час уряду Януковича це законодавство буде виконано у повному обсязі", - сказав він.

Крім того, відповідаючи на питання оподатковування операцій з валютою, Азаров підкреслив, що уряд поступово скасує існуючу ставку оподатковування операцій з валютою.

Він також повідомив, що в ході засідань Бюджетного комітету і робочої групи по роботі над проектом Держбюджету, була досягнута домовленість про розробку і подачу в парламент окремого законопроекту, який стосується програми приватизації.

Його планується обговорити на засіданні парламенту разом із законопроектом змін у податкове законодавство.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування