Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія запропонувала Україні скоординуватися

Вівторок, 31 жовтня 2006, 13:32

Голова комітету Державної думи у справах СНД і у зв'язках із співвітчизниками Андрій Кокошин виступає за координацію дій Росії й України по співробітництву з Євросоюзом.

"Найкращим варіантом був би розвиток відносин і Росії, і України з Євросоюзом - на основі скоординованих російсько-українських зусиль з урахуванням наших спільних з Україною інтересів", - заявив Кокошин у вівторок.

На його думку, "це також важливо, як і координація зусиль обох країн по вступу до СОТ".

Кокошин не вважає несподіваними підсумки недавньої зустрічі Україна-ЄС у Гельсінкі.

"Скромні результати цієї зустрічі були цілком передбачувані", - відзначив російський парламентарій.

"Тут справа не тільки і не стільки в самій Україні, скільки в стані справ усередині ЄС, у настроях як ділової і політичної еліти країн Євросоюзу, так і в масових настроях у цих країнах, що явно проти прийняття нових членів у цю організацію у найближчій перспективі", - вважає він.

Саме з урахуванням негативних настроїв на прийняття нових членів голова Єврокомісії Баррозу заявив "про відсутність перспектив в України щодо її вступу до Євросоюзу" після зустрічі з українською делегацією, відзначив Кокошин.

"Ця заява невиправдана жорстка й образлива для братньої країни", - вважає він.

Парламентарій навів оцінки багатьох російських експертів, які думають, що Україна "по багатьох параметрах виглядає значно краще, ніж ряд східноєвропейських країн, що вже стоять на порозі прийняття в ЄЕС або навіть уже недавно були прийняті в Євросоюз".

Замість членства в ЄС, поскаржився Кокошин, "Україні як сурогат пропонується членство в НАТО, що не дає країні ніяких соціально-економічних вигод, а лише одні втрати".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування