Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибак вирішив поставити "хрущовки" на капремонт

Вівторок, 31 жовтня 2006, 13:37

Віце-прем'єр, міністр будівництва Володимир Рибак виступає за капітальний ремонт кварталів масової забудови 60-70-х років ("хрущовок").

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляють Українські новини.

За його словами, на сьогодні й мови не може бути про комплексне знесення "хрущовок" з метою будівництва на їхньому місці нового житла, оскільки на це не передбачено коштів у державному бюджеті.

"Хто говорив нам, що ми знесемо всі "хрущовки", цього не може бути - це популізм... Сьогодні в держави коштів немає й ніхто їх зносити не буде", - сказав Рибак.

При цьому він зазначив, що подібні будинки становлять значну частину житлового фонду й тому потрібно продовжити строк їх служби шляхом капремонту й реконструкції.

"...Якщо утеплити ці будинки, замінити вікна, тим самим підвищити температуру, посилити арматуру - можна продовжити строк їх експлуатації на 10 років", - сказав Рибак.

Він також зазначив, що це не означає, що варто відмовлятися від реконструкції "хрущовок" зі знесенням, тільки для цього потрібно розробити відповідну законодавчу базу.

Як повідомлялося, Київська міська державна адміністрація вказує на недостатньо високу зацікавленість інвесторів у реконструкції кварталів масової забудови 60-70-х років.

У вересні 2004 року Київміськадміністрація розпочала підготовку до реконструкції "хрущовок", створивши групу з розробки комплексної програми реконструкції мікрорайонів і кварталів, забудованих житловими будинками періоду індустріального домобудівництва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування