Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори мерів можуть зірвати тільки через суди

Вівторок, 31 жовтня 2006, 14:54

Комітет виборців вважає, що зафіксовані порушення не вплинуть на результат виборів мерів Кіровограда, Полтави, Черкас і Чернігова

Про це йдеться у звіті КВУ, поширеному у вівторок.

Позитивною характеристикою виборчих кампаній КВУ називає відсутність використання адміністративних ресурсів органами місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування.

"Основні проблеми виборчих кампаній мають організаційно-технічний характер: затримки з фінансуванням виборів, неукомплектованість дільничних виборчих комісій", - йдеться у заяві.

"На окрему увагу заслуговує незадовільна якість списків виборців; масштаб проблеми показує приклад Кіровограда, де місцеві органи влади провели уточнення списків зразка березня-2006 і внесли при цьому від 300 до 1500 уточнень на дільницю", - наголошує КВУ.

Комітет також відзначає, що виконуючі обов‘язки міських голів в усіх 4 містах не були зацікавленні у проведенні виборів, тому в основному не виявлять великої активності у забезпеченні їх належної організації.

"За умов відсутності адміністративних методів впливу на результат виборів вирішальну роль можуть відіграти рішення судових інстанцій", - наголошує комітет.

КВУ занепокоєний тим, що суперечливі судові рішення можуть в кінцевому підсумку призвести до чергового скасування результатів виборів, що підтверджується прецедентом на виборах міського голови Черкас.

Більшість кандидатів на посади міських голів не ведуть агітації, агітаційна кампанія в цілому є млявою. Під час агітації в містах трапляються випадки використання брудних технологій, "чорного піару", поширення неправдивої інформації, йдеться у звіті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування