Ющенко у 1001 раз розповів інвесторам про "модерний" український ринок

Вівторок, 31 жовтня 2006, 16:21

Президент Віктор Ющенко закликає іноземних інвесторів брати активну участь в інвестиційних та приватизаційних проектах в Україні.

Про це він сказав, виступаючи перед делегатами Асоціації "Рассел 20-20" – неприбуткової організації, яка об’єднує найбільших світових інституційних інвесторів.

"Я належу до тих політиків, громадян України, які вважають, що Україна стає одним з наймодерніших ринків Східної Європи", – сказав Ющенко, повідомляє прес-служба президента.

За його словами, серед пріоритетів України – розвиток енергетичних та енергозберігаючих технологій.

" Зі своїми транзитними можливостями наша держава прагне стати невід’ємною частиною європейського енергетичного ринку", - сказав він.

Також, на думку президента, Україна має значний потенціал в освітній сфері та розвитку науки і технологій.

Ющенко запевнив учасників зустрічі, що Україна докладає всіх зусиль для ретельного захисту права власності.

"На офіційному, державному рівні ніхто не буде обговорювати політику, так званої, реприватизації. Прошу це прийняти за основу нашого курсу", – сказав президент.

"Ми виходимо з того, що ринок має розвиватися на базі приватної і корпоративної власності. Ми будемо продовжувати відкриту й прозору політику національної приватизації", – сказав Ющенко.

Аналізуючи економічні процеси в державі, президент відзначив, що цього року приріст ВВП очікується на рівні 7%, а фіскальні процеси "свідчать про порозуміння влади з бізнесом".

Президент також відзначив фінансову стабільність в Україні та стрімкий розвиток банківського ринку, про що свідчать недавні зміни власників кількох великих українських банків.

На переконання Ющенка, Україна має всі шанси до середини листопада прийняти пакет необхідних для вступу до СОТ законів і вже в грудні цього року отримати позитивний висновок робочої групи, яка займається цим питанням.

Після цього, за його словами, у першому кварталі 2007 р. Україна розпочне переговори з ЄС щодо створення зони вільної торгівлі та переговори з Європейською комісією про поглиблену угоду між Україною та ЄС.

"Наша мета – в наступному форматі угоди передбачити такі основи наших взаємин, які ставили б за кінцеву мету інтеграцію України до ЄС", – сказав президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування