Ющенко не віддав Януковичу МВС

Вівторок, 31 жовтня 2006, 16:43

Президент Віктор Ющенко зупинив дію постанови Кабміну від 4 жовтня 2006 року "Про затвердження положення про МВС".

Про це мова йде в Указі президента, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Президент вважає, що затверджене зазначеною постановою положення не узгоджується з нормами Конституції, законів і актів президента.

Положенням визначено, зокрема, що начальники, перші заступники і заступники начальників головних управлінь, управлінь МВС у Криму, областях, містах Києві і Севастополі призначаються на посаді і звільняються від посад за узгодженням із прем'єр-міністром України

Також відповідно до положення за узгодженням із прем'єром призначаються і начальники управлінь і відділів Міністерства транспорту, керівники структурних підрозділів МВС, ректори і проректори вищих навчальних закладів МВС, командири бригад внутрішніх військ.

Тим самим президент відсторонений від участі у вирішенні питань, пов'язаних з реалізацією главою держави конституційних повноважень по забезпеченню національної безпеки, керівництва у цій сфері і дотримання прав і свобод людини і громадянина, говориться в указі.

Раніше Ющенко вже призупинив дію постанови Кабміну, відповідно до якої він і РНБО були відсторонені від вирішення питань, що стосуються Укрспецекспорту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News