Янукович може залишити українців без пенсій?

Вівторок, 31 жовтня 2006, 18:55

У разі ухвалення проекту держбюджету-2007, що запропонований урядом Віктора Януковича, до кінця наступного року можуть виникнути ризики невиплати пенсій.

Про це в ефірі каналу "1+1" заявив екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник.

На питання, що уряд Януковича змінив у проекті бюджету, який до серпня готував уряд Юрія Єханурова, Пинзеник відповів: "Соціальні речі. Посилення податкового тиску".

"Вперше з'являється така річ, як надання гарантій по кредитах комерційним структурам. Вісім років таких гарантій у країні не було. Ручний режим розподілу коштів", - додав він.

Торкаючись теми виконання річного плану приватизації Фондом держмайна, Пинзеник заявив, що "на жаль, приватизація в Україні припиняється, у країні відбувається роздача майна".

На питання, куди пішли гроші від реприватизації "Криворіжсталі", екс-міністр фінансів конкретної відповіді не дав, зазначивши, що "на рахунку уряду на момент нашої відставки були 14 мільярдів грн. – це кошти на єдиному казначейському рахунку".

"Кошти від приватизації були використані минулого і цього року: перелік витрат визначається законом про бюджет... У бюджеті розписано 100 млрд. видатків. Джерелами покриття цих видатків є або доходи, або приватизація", - додав він.

Як відомо, у вівторок парламент підтримав проект держбюджету-2007 у першому читанні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News