Депутат Тимошенко таки виявився громадянином Канади?

П'ятниця, 10 листопада 2006, 09:41

Газета "Комерсант-Україна" стверджує, що має у своєму розпорядженні документи, у яких зазначено, що народний депутат від БЮТ Олександр Шепелев з 2001 року має громадянство Канади.

Як повідомляє видання, українській стороні була направлена завірена канадським бюро Інтерполу копія його заяви на одержання паспорта громадянина Канади з реквізитами паспортного бюро. У документі, підписаному паном Шепелевим, зазначена його постійна адреса в місті Вестмонт.

У супровідному листі повідомляється: "Пан Шепелев фактично є громадянином Канади з 31 грудня 2001 року. Його канадський паспорт номер ML250006 дійсний до 21 лютого 2007 року".

Сам Шепелев категорично заперечує факт наявності в нього канадського, а також будь-якого іншого іноземного громадянства.

Він повідомив виданню, що неодноразово виїжджав за кордон, у тому числі Канаду, однак "був і залишається громадянином України".

"Мені відомо, що Василь Паскал (начальник департаменту карного розшуку МВС) і Кирило Куликов (глава українського бюро Інтерполу) фальсифікували запити в Інтерпол, вказавши, що я нібито проходжу по кримінальній справі про убивство Романа Єрохіна",– заявив він.

Полковник УБОЗ Роман Єрохін був викрадений і вбитий 26 липня в Києві. За даними МВС, це вбивство пов'язане з викриттям конвертаційного центра при одній з фінансових установ Донецької області. Глава МВС Юрій Луценко неодноразово заявляв, що до убивства причетні депутати Верховної Ради.

Начальник департаменту МВС по зв'язках із громадськістю Інна Кисіль розповіла, що запит в Інтерпол був ініційований пошуковими підрозділами міністерства.

Однак у МВС факт звертання в Інтерпол пов'язують не з карним розслідуванням, а з інформацією про наявність у пана Шепелева депутатського мандата й іноземного громадянства одночасно – відповідно до Конституції, обиратися в парламент мають право тільки громадяни України.

За словами пані Кисіль, інформація про громадянство не є закритою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування