Ющенко не прийде ні до "Нашої України", ні на Майдан?

П'ятниця, 10 листопада 2006, 12:18

У графіку президента Віктора Ющенка поки не запланована його участь у другому етапі 3-го з'їзду партії "Народний союз "Наша Україна" у суботу, заявляє перший заступник глави секретаріату президента Арсеній Яценюк.

"Участь президента у з'їзді партії НСНУ - це виняткове його рішення. Поки в графіку президента це питання не стоїть. Але усе може змінитися", - цитує слова Яценюка "Інтерфакс-Україна".

Представник секретаріату відзначив, що в ході першої частини з'їзду "президент дав чіткі маяки, куди і яким чином повинна рухатися партія".

"Тому від успішності реалізації завдань президента, які він поставив перед партією, залежить його участь у з'їзді", - сказав Яценюк, нагадавши, що "там була досить жорстка бесіда". "Справедлива, але жорстка, або жорстка, але справедлива", - додав він.

Як відомо, виступаючи в ході першого етапу III з'їзду НСНУ 21 жовтня, Ющенко закликав його учасників провести цей з'їзд НСНУ в два етапи з метою створення робочих груп, які б змогли підготувати звіти і можливі варіанти вирішення проблем, що виникли в партії.

Почесний президент НСНУ також висловив переконання, що "Наша Україна" повинна консолідувати на своїй основі такі партії як Партія "Реформи і порядок", Народна партія, Народний Рух, "Пора" та інші рухи і партії, які чітко представляють правоцентристські настрої".

Щодо святкування Дня свободи 22 листопада Яценюк повідомив, що в секретаріаті президента розглядають кілька можливих сценаріїв участі президента в заході.

"Є кілька можливих сценаріїв, є різні заходи в графіку президента (на цей день)", - заявив представник секретаріату.

Він підкреслив, що День свободи не є винятково святом помаранчевої революції.

"День свободи - це день свободи. Свобода - це ключовий принцип життєдіяльності, це найвища цінність. І цю цінність не можна поділяти в залежності від кольору, від дати початку або закінчення революції", - додав Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування