Приватизація по Януковичу орієнтується на Росію?

П'ятниця, 10 листопада 2006, 18:11

Відміна останнім часом декількох приватизаційних конкурсів може свідчити про зміну ідеології приватизації в Україні.

Таку думку в інтерв`ю УНІАН висловив президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер.

За його словами, може йтися, наприклад, про можливу переорієнтацію пріоритетів при приватизації з транснаціональних компаній, як потенційних покупців українських підприємств, на російські, що, у свою чергу, може бути одним з елементів газових домовленостей між Україною і Росією.

Експерт також відзначив, що однією з можливих причин відміни конкурсу могла стати зміна кола потенційних покупців, з якими, можливо, існували якісь домовленості щодо придбання ними тих чи інших українських підприємств, які приватизовувались.

Експерт також не виключив, що уряд, можливо, орієнтуватиметься на збереження максимальної кількості державної власності.

"Сьогодні вже очевидно, що у уряду Віктора Януковича інші пріоритети у приватизації, ніж у попереднього уряду", - відзначив Пасхавер.

За його словами, детальніше про пріоритети уряду Януковича у приватизації можна буде дізнатися, проаналізувавши умови нових приватизаційних конкурсів.

Як повідомлялося раніше, лише за останній місяць Фонд держмайна своїми наказами відмінив три приватизаційні конкурси.

Так, своїм наказом від 2 жовтня 2006 року ФДМ припинив конкурс з продажу пакету акцій у розмірі 76% статутного фонду ВАТ "ХК "Луганськтепловоз".

27 жовтня Фонд держмайна відмінив конкурс з продажу держпакета ВАТ "Комсомольське рудоуправління" в розмірі 38,14%.

9 листопада ФДМУ відмінив проведення конкурсу з продажу пакета 50%+1 акція акціонерної холдингової компанії "Укрнафтопродукт".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування