Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович зібрався до Райс і Чейні

Субота, 11 листопада 2006, 09:43

4 грудня відбудеться візит прем’єр-міністра Віктора Януковича до Сполучених Штатів Америки.

Про це в прямому ефірі телеканалу ІСТV у п’ятницю ввечері повідомив заступник глави Секретаріату президента з питань зовнішньої політики Олександр Чалий.

"На сьогодні вже проговорена дата візиту прем’єр-міністра у Вашингтон. Він відбудеться 4 грудня", - цитує Чалого УНІАН.

Водночас, як повідомляє ArtUkraine, Янукович 4 і 5 грудня перебуватиме в Вашингтоні, а 6 грудня відвідає Нью-Йорк.

Український прем’єр зустрінеться з американськими урядовцями, представниками американського бізнесу та іншими посадовцями, пов’язаними з Україною.

Як зазначає видання, з високою імовірністю відбудуться зустрічі Януковича з віце-президентом США Ричардом Чейні, держсекретарем Кондолізою Райс, міністром енергетики Семюелем Боцманом, президентом СЕО ОPIC Робертом Мосбачером молодшим.

Видання зазначає, що президент США Джордж Буш традиційно не зустрічається з прем’єр-міністрами, якщо вони не є главою держави.

При зустрічах з українським прем’єром, скоріше за все, будуть обговорюватися теми вступу України до СОТ; обмеження Кабміну щодо експорту зерна; виплати ПДВ; НАТО; євроатлантична інтеграція; ціни на енергоносії, їх транспортування та зберігання; альтернативні джерела ядерного палива, стосунки з Росією; стосунки з Молдовою, Грузією, Польщею, Білоруссю та Румунією і нещодавній дозвіл конгресу США на будівництво пам’ятника жертвам українського голодомору у Вашингтоні.

Також зазначається, що з метою підготовки візиту Януковича до США екс-міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко на цьому тижні перебував у Вашингтоні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування