Безсмертний думає, що партія програла через безголовість

Субота, 11 листопада 2006, 11:33

Голова ради партії "Наша Україна" Роман Безсмертний вважає основними причинами програшу партії на виборах відсутність персоніфікованого лідера, дискредитацію з боку інших "помаранчевих" сил та проколи в роботі з виборцями.

Про це він заявив, виступаючи зі звітом на з'їзді партії у суботу.

Безсмертний відзначив, що йому нелегко виходити на сцену, бо виборча кампанія закінчилася не з тим результатом, який планувався. "До фінішу ми прийшли третіми, хоча могли бути і другими, і першими", - сказав він.

Серед основних причин цього він назвав те, що "на відміну від кампанії 2002 і 2004 року, партія пішла на вибори не персоніфікованою, що відбулося з об’єктивних причин".

"Водночас наші помаранчеві побратими вдавалися під час кампанії до нищівної критики і відвертої брехні, причому кількість оприлюднюваної брехні була настільки великою, що навіть доводилося складати реєстри неправди", - зазначив Безсмертний.

За його словами, "Наша Україна" знаходилася між двома вогнями – неправдою і реваншем. Говорячи про те, чому "Наша Україна" помінялася з БЮТ місцями під час виборів, Безсмертний сказав, що це пояснюється:

Чергами на дільницях, за які відповідальність була покладена на "Нашу Україну" як партію влади;
Провалом листівкової та наметової кампаній;
Нескоординованістю дій на місцях;
Прорахунками в бігбордній кампанії;
Недостатнім донесенням позицій партії до людей;
Руйнуванням образу єдиної команди.

Також Безсмертний відзначив, що партія не змогла нічого протиставити турам по областях лідерів інших політичних сил. Також, за його словами, "Наша Україна" "взяла на себе весь тягар провладної сили і весь негатив".

Він також пригадав посилення тиску на Україну з боку Росії в газовій сфері, що також припало на виборчу кампанію.

"Оскільки представники нашої партії діяли ефективно, а не популістськи, наші дії не завжди були сприйняті населенням", - зазначив Безсмертний.

Водночас він заявив, що вважає ефективною роботу керівних органів партії. За його словами, політрада партії за звітний період замість трьох збиралася одинадцять разів, а засідання президії проводилося 50 разів, на яких було ухвалено більше ста стратегічно важливих рішень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування