Луценко переклав вирулювання "Нашої України" на Безсмертного

Субота, 11 листопада 2006, 12:26

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає недостатнім для повернення довіри людей зміну лідера партії "Наша Україна".

Про це він заявив, виступаючи на з'їзді партії "Наша Україна" у суботу.

За його словами, помаранчеві сили зараз переживають кризу.

Реклама:

"Як перемогти цю кризу? Одні кажуть, що треба просто знайти нового лідера, популярного політика, і люди повірять, що ми оновилися. Такого собі містера Мускула", - зазначив Луценко.

Він відзначив, що йому надходили подібні пропозиції, але він не вірить в такий шлях оновлення.

"При всій повазі до президії, до всього зібрання, я не думаю, що треба робити оновлення тільки тут (в керівництві партії). Не варто вважати наш електорат наївним. Це справа наших опонентів – вважати їх козлами і біомасою", - наголосив Луценко.

ВІДЕО ДНЯ

Натомість, міністр закликав припинити "кулуарні маневри і чвари внутрішньопартійних опонентів".

"Я впевнений, хтось сьогодні натякатиме, що Катеринчук – це внутрішня опозиція і треба вирішити цю проблему, і піти монолітними рядами. Але ж питання не в Катеринчуку, а в тому, що його погляди співпадають з поглядами колосальної кількості людей", - сказав Луценко під бурхливі оплески залу.

Він наголосив, що сила таких партій як "Наша Україна" не в кулуарах, а на вулиці. Він закликав "іти до людей і з людьми".

Луценко запропонував по-перше "відкинути партійний егоїзм і визнати, що немає жодної самодостатньої політичної помаранчевої партії". Тому він закликав до кінця року ухвалити рішення про об'єднання цих партій.

"Якщо цього не розуміють вожді та вождики, то нехай це рішення приймають чесні активісти, які цього хочуть з усіх сил". По-друге, Луценко закликав "зупинити номенклатурні інтриги".

"З лютого після Різдва з божою поміччю варто провести по областях загальні збори і шляхом плебісциту прийняти рішення про об'єднання в єдину потужну силу, обрати лідерську команду і визначити завдання демократичного руху", - наголосив Луценко.

"Шляхом Чорної Ради вибрати нове керівництво і новий наступ за демократію. Хай своє слово скажуть рядові члени, ті, хто мерз на Майдані. Я впевнений, цей процес принесе нам реальне очищення, радикальне оновлення, реальних лідерів, яких підтримують знизу і до кінця і реальну підтримку людей", - наголосив Луценко.

На його думку, саме такий шлях оновлення мав на увазі президент Віктор Ющенко, виступаючи три тижні тому на зїзді "Нашої України".

При цьому він звернувся до Романа Безсмертного і закликав "знімати краватку, сідати в штабний вагончик і керувати цим рухом". Він наголосив, що "Наша Україна" є основою такого руху.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...