Луценко піде в наступ, коли розпуститься листя

Субота, 11 листопада 2006, 12:29

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає річницю Майдану святом не політиків, а людей, які стояли на ньому.

Виступаючи на з'їзді "Нашої України", він відзначив, що зараз люди вагаються, чи святкувати цей день чи ні.

"Я хочу сказати, що це свято. Це свято людей, а не політиканів, які мирно, весело і переможно подолали зло і брехню... Це свято, коли тисячі баночок з варенням перемогли 12 тисяч спецназу, коли віра в перемогу була сильніша за страх за життя", - сказав він.

Водночас Луценко наголосив, що ця перемога людей була зраджена, використана і оббрехана низкою політиків.

"Одні – це невеличка купка пристосуванців, яким шелест купюр заглушив бій революційних барабанів", - зазначив Луценко.

Інші, за його словами, використали президентську кампанію для розкрутки власного іміджу і вирішили, що можна йти вперед до тотальної влади, наступаючи вишуканими туфельками по спинах вчорашніх побратимів.

Третьою групою людей, які підірвали віру в Майдан, він назвав тих, хто зміг уникнути кримінальної відповідальності в останні два роки і знову повернувся в Україну. "Це ті, хто сьогодні квадратними щелепами втовкмачує людям що їх "темное прошлое и есть наше светлое будущее".

У зв’язку з цим Луценко закликав до кардинального оновлення політичних сил шляхом обрання лідерів на майданах і стадіонах і їх об'єднання в єдину потужну силу.

"Коли набухнуть бруньки, розпуститься листя, загуркотять барабани революції, в серцях прокинеться воля до перемоги, тоді ми всі заспіваємо: "Разом нас багато!" і підемо в наступ за Україну", - закінчив свій виступ Луценко.

Луценко підкреслив, що прийшов на цей з'їзд без краватки, не як міністр, а як людина, яка була з "нашоукраїнцями" пліч-о-пліч на революційних барикадах.

"Я прийшов сюди на прохання президента і багатьох друзів, які знаходяться в залі", - сказав Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News