ЛУЦЕНКО ГОТОВИЙ ОЧОЛИТИ ПАРТІЮ НА БАЗІ "НАШОЇ УКРАЇНИ"

Субота, 11 листопада 2006, 12:42

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не виключає, що може очолити нову політичну силу, переформатовану на базі "Нашої України" та інших помаранчевих партій.

Про це Луценко сказав в інтерв’ю журналістам на з'їзді "Нашої України" у суботу.

"В моєму плані, який я, будучи гостем з'їзду, запропонував моїм друзям, є організація внутріпартійних плебісцитів до обрання нової лідерської команди. Якщо комусь подобається, це англійське слово primaries", - зазначив Луценко.

"Треба скористати українським історичним методом – Чорні Ради, коли зберуться прості активісти, які вірять у Майдан, для кого барабани революції – не пусті слова. І саме вони мають ухвалити рішення про об'єднання і обрання знизу шляхом плебісциту по кожній області окремо нової лідерської команди".

Якщо такий процес буде іти і це буде прийнятно для політичних сил, яким я це сьогодні пропонував, то тоді має бути ухвалено рішення про формування такої лідерської команди. І я не виключаю, що я можу прийняти рішення про її очолення", - заявив Луценко.

Він зазначив, що "в об'єднанні є місце і "Нашій Україні", і партії "Реформи і порядок" і Соцпартії, і "Порі", і громадським організаціям різного ґатунку. Він пояснив, що має на увазі тих соціалістів, які сповідують демократичні принципи.

Луценко додав, що готовий підтримати і появу Блоку Юлії Тимошенко в цьому об'єднанні, "хоча останнім часом вони позиціонують себе як самодостатня політична сила, яка не вважає події на Майдані об’єднуючим фактором".

На питання, що він мав на увазі, пропонуючи Роману Безсмертному "піти у вагончик", Луценко відповів: "Я з Безсмертним провів у вагончику 17 ночей на Майдані і вважаю, що він може стати координатором цього руху".

За словами Луценка, партійні плебісцити і об'єднання має відбутися навесні.

Луценко також сказав, що не планує іти у відставку з посади міністра внутрішніх справ. "Я у відставку не збираюся, моя позиція незмінна – я буду міністром, поки буде можливість не здавати цей оплот демократії", - сказав він.

На питання, чи можуть бути дострокові вибори до Верховної Ради, Луценко сказав: "Я би дуже хотів, але вірогідність цього мала".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...