У Сумах вирішили, за яких умов виправдають Щербаня

Субота, 11 листопада 2006, 16:22

Мешканці Сумської області вважають, що розслідування діянь їх колишнього губернатора Володимира Щербаня стане перевіркою для усієї влади, правоохоронних органів і українського правосуддя.

Про це йдеться у резолюції, ухваленій у суботу в Сумах на мітингу протесту проти повернення Щербаня в Україну. Загалом у мітингу сумської громади взяли участь близько 5 тис. осіб.

На переконання учасників мітингу, "немає сумнівів, що реабілітація Щербаня можлива лише в одному випадку: якщо корумповані слідчі і судді закриють очі на відомі всім страшні факти і виконають політичне замовлення".

У резолюції мешканці Сумської області висловлюють стурбованість звільненням з-під варти Щербаня "і його зухвалою поведінкою на українській землі".

"За все скоєне протягом п’яти років в нашій області Щербань повинен не позувати перед телекамерами на фоні шикарних "Мерседесів", а давати свідчення у слідчому ізоляторі", - сказано в резолюції.

На переконання мешканців Сумщини, "виправдання Щербаня стане для України Рубіконом, за яким – повернення до повного панування криміналу в державі".

Як повідомлялося, 4 листопада Щербань повернувся до України із США, де його було затримано 12 жовтня 2005 року. Після прибуття до України його було доставлено до Генпрокуратури, яка вирішила відпустити його на поруки народних депутатів від Партії регіонів.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування