Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко пропонує розтягнути обрання голови на півроку

Субота, 11 листопада 2006, 20:24

Петро Порошенко закликає запровадити процедуру попереднього обрання голови "Нашої України" на регіональному рівні.

"Мені подобається слово праймеріз", - сказав Порошенко, виступаючи на з'їзді.

Він додав, що кожен, хто бачить у собі сили очолити партію, матиме півроку на те, щоб здобути підтримку на регіональному рівні.

"Я згоден з думкою, висловленою на з'їзді Ігорем Юхновським, що в цьому залі нема людини, яка нас об'єднає", - сказав Порошенко.

"В 2001 році на політраді щойно створеного блоку "Наша Україна" всі члени політради запропонували нєкому Петру Порошенку очолити штаб – не тому, що Порошенко був найкращий, бо були більш розумні. Просто тоді Порошенко був прийнятний для всіх, бо він всіх влаштовував", - сказав він.

Порошенко також зазначив, що не можна піднімати питання обрання голови партії зараз на з'їзді: "Ми можемо протягнути Порошенка, Катеринчука чи Безсмертного, але цей зал буде розколотий", - сказав він.

Говорячи про ситуацію на з'їзді, Порошенко розповів анекдот: "Батько з сином їдуть на базар, втомлені, везуть картоплю... Перед ними закриваються двері. І батько повертається до сина і хрясь його по лобі. Син не розуміє: "Батьку, за що?". І батько розгублено говорить: "А що робити?!".

"У мене враження, що наш зал перетворився на того батька, який хряснув раду прийняттям рішення про оцінку дій ради. Але, сказав а, треба казати б. Жоден із членів ради не має права входити в нову раду. Жоден з депутатів не має права входити в раду. До побачення! Фракція "Нашої України" у Верховній Раді відокремлена від партії. Без неї проживе. І більшість у парламенті буде жити і працювати з відокремленими депутатами. Це не жахи, це наслідки політики роз'єднання зали", - сказав Порошенко.

Починаючи свій виступ, Порошенко сказав, що не знає, як звертатися до присутніх: "любі друзі" не можна, "дорогі друзі" – теж не можна, он вчора Янукович виступив, і вони справді дорогі для України".

Разом з тим, Порошенко закликав учасників з'їзду проголосувати в суботу склад політради партії. "Якщо ще три тижні партія буде без руля і вітрил, наші однопартійці нас не зрозуміють. Треба в будь-якому випадку зараз обрати політраду партії", - зазначив Порошенко.

Як варіант, він запропонував львівській організації запропонувати новий склад політради, який би не включав членів попередньої або підтримати той склад, який вже запропоновано з'їзду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:29
Чи є пріоритети в обмінах? Відповідаємо на поширені запитання щодо полонених військових
09:26
Столтенберг: Не можна допустити залежності від Китаю, як це раніше було з Росією
09:24
Ексміністр оборони Британії розкритикував слабке лідерство Шольца у контексті війни
09:17
Ціни на нафту збільшилися на тлі оптимістичних прогнозів зростання економіки США
09:04
"Російська мова належить Кремлю" – Олександр Іванов про те, чому треба переходити на українську
08:54
Британський корабель відбив ракетну атаку хуситів в Аденській затоці
08:50
ЗСУ відвели танки "Абрамс" з фронту через загрозу російських безпілотників – AP
08:43
У польському Щецині зіткнулися британські військові машини, поранені 5 солдатів
08:41
Росіяни влучили в торговий центр і дитсадок на Херсонщині: поранили 6 людей
08:29
"Двійник", "Матрьошка", Portal Combat: які спецоперації проти України РФ проводить за кордоном
Усі новини...