Тимошенко хоче, щоб Балога і Гайдук боролися з канібалізмом

Понеділок, 13 листопада 2006, 10:51

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що основним завданням секретаріату президента і РНБО є скасування конституційної реформи.

"Вважаю, що секретаріат разом із РНБО мають займатися тільки однією задачею — скасуванням конституційної реформи, що зруйнувала систему влади в Україні", - заявила Тимошенко в інтерв'ю газеті "Экономические известия".

"Сьогодні в країні патова ситуація, коли президент і прем'єр знаходяться в опозиції один до одного", - пояснила Тимошенко.

"Ні в президента, ні в прем'єра немає часу займатися державними питаннями, тому що вони цілодобово повинні захищати наявні в них повноваження і протистояти спробам опонента відітнути їх", - сказала вона.

За її словами, "конституційна реформа породила політичний канібалізм — хто кого з конкуруючих центрів впливу з'їсть у першу чергу".

Тимошенко підкреслює, що "потрібно докласти величезних зусиль, щоб у владі забрати дуалізм. Забрати зовсім неробочим і несумісну з якісним державним управлінням модель".

"Підкреслюю, старий варіант Конституції, який існував при Кучмі,— не панацея. За старою Конституцією влада президента була безконтрольною і безвідповідальною. В Україні виник авторитаризм, суспільство ні на що не впливало", - вважає вона.

"Тому треба скасувати реформу і приймати нову редакцію Конституції, створювати документ, який будуть не інтереси окремих політиків лобіювати, а забезпечить органічну, збалансовану систему управління країною. У нас була президентсько-парламентська форма правління, зараз — парламентсько-президентська", - відзначила Тимошенко.

Говорячи про призначення екс-держсекретаря Олександра Зінченка до секретаріату президента, Тимошенко відзначила: "Я вважаю позитивом повернення в команду президента Олександра Зінченка, який продемонстрував високі моральні якості".

Вона також назвала добрими організаторами нових керівників апарата РНБО і секретаріату Віталія Гайдука і Віктора Балогу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування