Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалістам і Симоненку "кинули" двох міністрів

Понеділок, 13 листопада 2006, 11:59

Відповідно до домовленості між членами антикризової коаліції, Соцпартія та КПУ можуть висунути по одній кандидатурі на посади міністрів-"нашоукраїнців", які написали заяви про відставку.

Про це після погоджувальної ради у понеділок заявив лідер фракції СПУ Василь Цушко.

За його словами, посади розподілятимуться за узгодженою раніше формулою, а саме в залежності від відсотків, набраних під час парламентських виборів.

"За цією схемою соціалістам і комуністам випадає по одному міністру", - пояснив Цушко.

При цьому він нагадав, що кандидатури міністрів ще не обговорювалися і питання буде вирішено до кінця понеділка, а у вівторок Верховна Рада, ймовірно, розгляне питання заміщення двох міністрів від "Нашої України", а також призначення на посаду міністра із надзвичайних справ, яка залишається вакантною після переходу Віктора Балоги до секретаріату президента.

На питання, чи правда що представники ради коаліції "збираються у Клюєва" і саме він куруватиме це питання, Цушко відповів: "Правда те, що Клюєв буде на цій зустрічі представником від уряду".

Коментуючи ймовірну відставку міністра закордонних справ Бориса Тарасюка і міністра оборони Анатолія Гриценка, депутат зазначив, що "все залежатиме від їхніх звітів".

При цьому Цушко висловив думку, що "консультація з президентом за Конституцією у цих питаннях не передбачається".

"Якщо парламентська більшість звільнить цих міністрів, то президенту лишається прийняти рішення", - сказав він, додавши, що ці міністри можуть залишатися виконувачами обов'язків доки президент не внесе нові кандидатури.

На питання про "майбутнє Юрія Луценка" Цушко відповів, що "це питання вирішиться після звіту комітету".

"Я бажаю, щоб майбутнє у нього було і фракція Соцпартії, як ви пам'ятаєте, не голосувала проти його майбутнього як міністра", - зауважив депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...