У Януковича стверджують, що Україна не прогнулася під газовою Росією

Понеділок, 13 листопада 2006, 12:55

Міністр економіки Володимир Макуха стверджує, що Україні не довелося йти на політичні поступки Росії при переговорах про ціну на газ у 130 доларів за 1 тисячу кубометрів.

"Не було ніяких політичних поступок", - сказав він в інтерв'ю "Профіль Україна", повідомляють "Новости Украина".

"Адже і Росія зацікавлена в стабільних і прогнозованих відносинах з Україною. Знайдено здоровий компроміс. Скажімо, з організації постачань газу з Центральної Азії і ціни за транзит російського газу в Європу", - додав Макуха.

Він відзначив, що "багато хто каже: давайте піднімемо плату за транзит Росії". "Так, але тоді Росія підніме плату за транзит в Україну азіатського газу. І, виграючи там, ми втратимо тут", - додав міністр.

"Нам вдалося знайти баланс інтересів. Хоча до нової ціни в 130 доларів нам треба адаптуватися. Але тепер ми можемо плавно підготуватися до цін на енергоносії, які діють на світовому ринку", - резюмував Макуха.

За його словами, "ми строго дотримувалися програми антикризових заходів і нам вдалося у повному обсязі забезпечити баланс газу на четвертий квартал 2006 року: у підземні сховища закачано 25 мільярдів кубометрів".

"Тепер можемо бути спокійні, що його вистачить для забезпечення населення і безперервних постачань у Європу. Ми домовилися про постачання газу в Україну на найближчі три роки. Визначено ціну на 2007 рік - 130 доларів за 1 тисячу кубометрів, одна з найнижчих у Європі. Ми одержали прогнозований рівень енергетичної безпеки", - додав міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...