Семенюк підозрюють у виконанні замовлень на держмайно

Понеділок, 13 листопада 2006, 15:12

Спеціальна контрольна комісія Верховної Ради з питань приватизації висловлює занепокоєння стосовно виконання завдання щодо надходження коштів від приватизації на 2006 рік.

Про це заявляє голова комісії з питань приватизації Андрій Кожемякін, повідомляє прес-служба парламенту.

"Така ситуація склалася через відміну конкурсних аукціонів з продажу ряду підприємств, зокрема ВАТ "Комсомольське рудоуправління", ВАТ "Луганськтепловоз" та інших", - вважає депутат.

Також комісія ВР вважає принциповою умовою успішної приватизації виключення з практики проведення конкурсів із застосуванням додаткових умов, які обмежують коло потенційних покупців.

Для реалізації цього принципу членами комісії зареєстровано у Верховній Раді проект закону "Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації".

Його ухвалення забезпечить вдосконалення правового регулювання процесів приватизації, унеможливить застосування "тіньових" та корупційних схем роздержавлення власності та сприятиме збільшенню надходжень до державного бюджету, вважає Кожемякін.

На його думку, маніпулювання нормами законодавства в процесі приватизації явно простежуються під час оголошення конкурсного продажу ВАТ "Комсомольське рудоуправління" та ВАТ "Луганськтепловоз" на надзвичайно невигідних для держави та несправедливих для потенційних інвесторів умовах.

"Навіть відміна чи призупинення конкурсів з продажу вказаних об'єктів відбулися через наявність "тіньових" підстав. Підтвердженням тому є чисельні судові процеси, зокрема по ВАТ "Луганськтепловоз", - зазначив депутат.

"Такі підходи унеможливлюють здійснення ефективної приватизації, отримання бюджетом максимальних надходжень та дають підстави для підозр у виконанні замовлень певних фінансових груп або партійних структур", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News