Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Долю Тарасюка і Гриценка вирішуватиме Конституційний Суд?

Понеділок, 13 листопада 2006, 15:50

Радник президента Ігор Коліушко констатує існування правової колізії в питанні звільнення міністрів, призначених за квотою президента, і вважає, що це питання повинно вирішуватись на рівні політичних компромісів.

Коліушко зазначив, що механізм звільнення міністра оборони Анатолія Гриценка та міністра закордонних справ Бориса Тарасюка з правової точки зору не визначено, повідомляє УНІАН.

За його словами, це питання "дивним" способом урегульовано Конституцією України.

Коліушко підкреслив, що у світовій практиці немає такого, коли члени уряду формуються двома різними гілками влади. На його думку, якщо в українській Конституції таке передбачили, то необхідно було це питання врегулювати.

"А то в одних моментах виділили цих двох міністрів, коли, наприклад, мова йде про їхні призначення, а коли мова йде про звільнення - то їх вже не виділили. І ніби з одного боку можна говорити про те, що вони підпадають під загальне регулювання в частині звільнення, але тоді зовсім незрозуміло як їх призначити повторно", - наголосив радник президента.

При цьому він додав, що глава держави може повторно подати на розгляд парламенту кандидатури осіб, яких вже звільнено з посад міністрів оборони і закордонних справ.

За словами Коліушка, це складне питання, і в існуючій правовій ситуації необхідно досягти якоїсь компромісної домовленості.

На питання, чи може президент звернутись до Конституційного Суду чи будь-якого іншого суду щодо поновлення цих міністрів на посадах, Коліушко відповів, що "залежить від того,... яке буде прийнято рішення".

"Не знаю, тут все може бути, але важко гіпотетично висловлюватись, а тим більше за Конституційний Суд", - наголосив він.

Як відомо, 12 листопада прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив про намір ініціювати перед президентом і Верховною Радою питання звільнення Бориса Тарасюка з посади міністра закордонних справ.

Щодо міністра оборони Анатолія Гриценка, то Янукович повідомив, що він має у своєму розпорядженні довідку про підсумки перевірки Головним контрольно-ревізійним управлінням, в якій зафіксована маса порушень у використанні військового майна.

При цьому прем'єр наголосив, що в даному питанні слід дочекатися висновків правоохоронних органів.

У свою чергу Верховна Рада 15 листопада планує заслухати звіт міністра закордонних справ Тарасюка та міністра оборони Гриценка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...