Черновецький виділить газеті, яку цензурують телефоном, 4 мільйони?

Понеділок, 13 листопада 2006, 17:09

Київська міськдержадміністрація хоче домовитися з комунальною газетою "Вечірній Київ" про взаємодію і співробітництво.

"Ми готові підписати меморандум про взаємодію", - заявив заступник голови КМДА Денис Басс на нараді з трудовим колективом газети, повідомляє Обком із посиланням на Українські новини.

Ініціатором розробки і підписання угоди між газетою і КМДА виступив голова комітету Верховної Ради зі свободи слова й інформації Андрій Шевченко, що був присутнім на нараді.

Сторони домовилися, що розроблять текст угоди до 15 листопада і підпишуть його в середу на засіданні комісії Київради з культури й інформаційної політики.

Басс вважає, що угода повинна включати принципи роботи газети, її співробітництво з Київміськадміністрацією і невтручання в редакційну політику з боку останньої.

Басс допустив, що аналогічна угода про взаємодію Київміськадміністрація може підписати з іншими комунальними ЗМІ.

Разом з тим він заявив, що не знає про факти цензури з боку адміністрації на "Вечірній Київ": "Якихось фактів тиску я не знаю, якщо вони є, ми їх готові розглядати, але документального підтвердження я жодного не бачив".

Однак виконуюча обов'язки головного редактора газети Людмила Воробйова заявила, що цензура виявлялася в телефонному режимі.

У відповідь Басс заявив, що надалі КМДА буде працювати з усіма ЗМІ, у тому числі комерційними, на прозорих умовах.

Першим кроком до цього Басс назвав твердження нових правил акредитації для журналістів усіх ЗМІ для висвітлення діяльності Київміськадміністрації.

Крім того, Басс відзначив, що щорічно з міського бюджету на утримання комунальних ЗМІ передбачається до 30 млн. гривень, у тому числі 4 млн. – для "Вечірнього Києва".

При цьому, як відзначив Басс, рейтинг газети складає 4% на ринку ЗМІ, а продається вона тільки в 2% торговельних точок із поширення преси в Києві. Він вважає, що газета є не конкурентноздатною.

У свою чергу, Воробйова заявила, що газета не може бути конкурентноздатною, якщо буде висвітлювати тільки позицію, що задовольняє Київміськадміністрацію.

У зв'язку з цим голова комісії Київради з культури й інформаційної політики Олександр Прогнімак рекомендував колективу "Вечірнього Києва" розробити концепцію газети і пообіцяв, що жодна людина з трудового колективу не буде звільнена.

Як відомо, раніше "Вечірній Київ" обвинуватив Київміськадміністрацію в цензурі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування