Тарасюк не ховав європейського генсека від Януковича

Понеділок, 13 листопада 2006, 18:10

МЗС України заперечує, що зустріч прем’єра Януковича з генсеком Ради Європи Террі Девісом не відбулася з вини міністра закордонних справ Бориса Тарасюка.

"Те, що говорилося в пресі щодо того, що міністр закордонних справ затягнув ланч або унеможливив цю зустріч - це, м'яко кажучи, не відповідає дійсності, - заявив начальник управління державного протоколу МЗС України Олександр Медовников, коментуючи заяву прем'єр-міністра.

"Адже МЗС був готовий на зміну будь-яку, і конкретно називався час", - зазначив він.

Як відзначив Медовников, візит Девіса в Україну мав протокольний статус офіційного візиту і його програма планувалася заздалегідь.

Вона передбачала приліт генсека РЄ до Києва у неділю ввечері, його зустріч зі спікером Олександром Морозом у понеділок о 9.00, годинну зустріч з Януковичем о 10.00, переговори, підписання документів у МЗС України і робочий ланч із Тарасюком, прийом у президента України о 15.00.

"У п'ятницю Кабінет міністрів через свої служби нас інформував про те, що запланована на 10.00 ранку в понеділок зустріч із прем'єром відбутися не може, тому що в графіку прем'єра було покладання квітів до могили невідомого солдата у зв'язку з річницею звільнення Києва", - сказав представник зовнішньополітичного відомства.

Він відзначив, що у зв'язку з цим МЗС вніс корективи в цю програму і запропонував Кабінету міністрів можливість зустрічі Террі Девіса з Януковичем з 11.00 до 12.00 або ж з 14.00 до 15.00.

За словами Медовникова, обидві українська і європейська сторони наполягали на повномасштабній зустрічі тривалістю мінімум одна година.

Разом з тим, уряд заявив про можливість проведення лише в один час - 14.30, який, як відзначив начальник управління, не підходив з багатьох причин.

"Зустріч була неможливою, оскільки на 15.00 очікувалася зустріч із президентом України", - сказав він.

Медовников процитував заяву спікера офісу генсека РЄ Матіаша Грудена в якій йдеться, що "через брак часу виявилося неможливим змінити програму візиту для того, щоб знайти можливість для цієї зустрічі".

6 листопада прес-служба Кабінету міністрів повідомила, що зустріч Януковича з генсеком РЄ не відбулася з технічних причин.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування