Німеччина заздалегідь попередила, що не збирається обіцяти Україні ЄС

Вівторок, 14 листопада 2006, 09:11

Під час головування Німеччини в ЄС, яке припадає на перше півріччя наступного року, Берлін підтримуватиме ініціативи щодо поглиблення співпраці Євросоюзу та України.

Однак Україна не отримає жодних обіцянок щодо членства у спільноті, заявив у Києві член комітету Бундестагу у справах ЄС Ґюнтер Кріхбаум, повідомляє Німецька хвиля.

За словами Кріхбаума, Європейський Cоюз на даному етапі зацікавлений не у членстві України в ЄС, а у різних формах співробітництва з нею.

"Україна наблизиться до стандартів ЄС, у країні відбудеться багато зрушень, і в результаті не буде різниці між повним членством та по-іншому вираженою формою співробітництва з ЄС", - вважає представник Бундестагу.

"Адже вже один раз помилка була зроблена щодо Туреччини, коли сорок років тому їй було обіцяне членство в Євросоюзі, і тепер переговори зайшли у глухий кут. Повтору цієї ситуації ми не хочемо", - наголосив німецький політик.

Кріхбаум також зазначив, що нинішня дискусія щодо членства України у НАТО не є перешкодою для розвитку відносин Києва і Брюсселя.

На думку представника Бундестагу, це внутрішня проблема України, яка радше є проявом владного протистояння між президентом та прем'єром.

Як відомо, критично до можливого вступу України до ЄС ставляться Франція та Німеччина.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...