Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Антикризовики просять "Нашу Україну" не "ганьбити" Ющенка

Вівторок, 14 листопада 2006, 09:37

Член фракції СПУ Ярослав Мендусь закликає "Нашу Україну" не витрачати зусиль на організацію перегляду політреформи і не дискредитувати цим президента Віктора Ющенка.

Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді.

"Не варто витрачати зусиль на організацію таких авантюр (перегляд політреформи) та на лукавство щодо їх необхідності. Не треба дискредитувати президента, з іменем якого асоціюється "Наша Україна". Бо гарант Конституції не може за визначенням бути її руйнатором", - сказав депутат.

Нагадавши про перехід "Нашої України" в опозицію, Мендусь зазначив, що "приналежність до "Нашої України" більшої частини керівників місцевих адміністрацій створює абсурдну ситуацію у виконавчій гілці влади, розколює її".

"Двозначна роль відводиться президенту, оскільки призначені ним керівники адміністрацій за Конституцією підпорядковуються Кабінету міністрів, а за партійною приналежністю мають бути до нього в опозиції", - додав депутат.

Згадуючи про намір "Нашої України" переглянути політреформу, Мендусь заявив: "У чому справжні мотиви "Нашої України" – це прагнення реваншу, бажання одного-двох десятків персон повернути собі важелі впливу, якими багато хто з них володіли за часів Кучми і рік тому".

"Їм влада потрібна як така, коли нею можна оволодіти, використовуючи політичні та інші зобов'язання президента перед політичним блоком", - додав він.

На думку депутата, "у цьому корінь дискусії, що нав'язує "Наша Україна" суспільству щодо якості політреформи, у цьому причина спекуляцій щодо недосконалості реформи, яка нібито заважає вибудувати стабільні відносини між гілками влади".

"У цьому полягає узгоджений з'їздом привід позиватися до Конституційного Суду, тиснути на нього, щоб відмінити голосування за зміни до Конституції", - додав він.

"Якщо ви мрієте зробити ревізію політреформи, щоб повернути право одноосібного формування Кабміну та інші важелі авторитаризму, говоріть про це відверто, не прикривайтесь вигадками про недосконалість політреформи та інші вади державного управління", - закликав Мендусь.

"Щоб зняти перешкоди для ефективного функціонування влади – приєднайте свої голоси для продовження політреформи на місцевому рівні, як ви обіцяли це виборцям у 2004 та 2006 році", - додав він.

Також депутат наголосив, що "двері до владної коаліції залишаються відкритими для всіх, хто здатний брати на себе відповідальність за долю України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування