"Наша Україна" звинуватила антикризовиків у замаху на президента

Вівторок, 14 листопада 2006, 09:37

"Наша Україна" підготувала звернення до Конституційного Суду за роз'ясненням щодо механізму звільнення міністрів закордонних справ та міністра оборони.

Про це заявив з трибуни парламенту член фракції Василь Куйбіда, цитуючи заяву "Нашої України".

Він відзначив, що антикризова коаліція створила новий прецедент в історії української політики, ухваливши постанову про звіт міністрів закордонних справ та міністра оборони.

"Одноголосна підтримка цього рішення "антикризовиками" не тільки поглибила кризу, але й внесла додаткове напруження у стосунки між прем’єром і президентом", - зазначив він.

"Наша Україна" розцінила це рішення як "цілеспрямоване політичне переслідування міністрів та курс на ревізування внутрішнього та зовнішнього курсу".

"Це рішення є нічим іншим як політичною провокацією, спрямованою на узурпацію влади, як замахом на інститут президента".

У зв’язку з тим, що в Конституції чітко не врегульовано механізм відставки цих міністрів, фракція звернулася за роз’ясненням до КС.

Куйбіда також висловив здивування, про що мають звітувати міністри, якщо досі є незатвердженою програма уряду.

Він відзначив, що міністри кваліфіковано виконують свої обов’язки, на відміну від тих, які "торгують інтересами держави".

Як відомо, парламент має намір заслухати звіт міністрів закордонних справ Бориса Тарасюка та міністра оборони Анатолія Гриценка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News