Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюка приберуть, як тільки домовиться трикутник

Вівторок, 14 листопада 2006, 11:31

Член Партії регіонів Тарас Чорновіл заявляє, що депутати проголосують за будь-яку кандидатуру, висунуту президентом на посаду міністра закордонних справ замість Бориса Тарасюка.

"Президент може спокійно сам подати на заміну цієї кандидатури, і 99%, що ми за неї проголосуємо, тому що розуміємо, що ця людина має співпрацювати з президентом", - сказав він журналістам у вівторок.

Водночас, на думку Чорновола, міністри, які працюють в уряді, мають бути справді членами цього уряду, а не заявляти про свою опозиційність до нього, перебуваючи в його складі.

"Він має працювати, а не ставити палиці в колеса, бо коли зриваються міжнародні зустрічі прем'єр-міністра, то у жодній країні з цим панькатися не будуть", - зазначив депутат.

"Але ми ще не доросли до країни із розвинутою демократією, ми досі співпрацюємо з цим міністром, ми досі консультуємося з президентом і поки не буде досягнута домовленість у трикутнику президент-прем'єр-голова Верховної Ради, ми не будемо голосувати за відставку Тарасюка", - заявив Чорновіл.

При цьому він висловив сподівання, що "президент дуже скоро визначиться, кого він хоче бачити наступником Тарасюка".

Коментуючи ситуацію з відставкою міністра оборони Анатолія Гриценка, Чорновіл наголосив, що ця відставка відбудеться лише в тому разі, якщо будуть доведені зловживання у Міноборони.

"Якщо ці зловживання не будуть доведені, міністр оборони буде і далі працювати на своїй посаді. Ми не звільняємо людей за політичні позиції", - зауважив депутат.

Водночас він навів приклад США, де президент "усунув міністра оборони" ще до оголошення офіційних результатів вибору до парламенту.

"Америка – це країна переслідувань, гонінь, страшних диктатури і терору? Як тільки там змінилася влада в парламенті, то президент усунув міністра оборони, оскільки його позиція не збігається з позицією нової правлячої партії", - пояснив Чорновіл.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування