Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка роз'яснили януковичам, що Гриценко і Тарасюк далеко не підуть

Вівторок, 14 листопада 2006, 12:14

Радник президента Ігор Коліушко вважає, що у випадку звільнення міністра закордонних справ Бориса Тарасюка і міністра оборони Анатолія Гриценка Віктор Ющенко може повторно внести їхні кандидатури на розгляд парламенту.

Про це Коліушко сказав журналістам у Києві, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Згідно з Конституцією президент має право вносити кандидатури на посади міністра оборони і міністра закордонних справ, і в цьому його вибір нічим не обмежений", – сказав Коліушко.

"Очевидно, якщо справді ці два міністри підуть у відставку, президент буде вносити нові кандидатури, хоча не виключаю, що це будуть і ті ж кандидатури – це все в правах президента", – відзначив він.

Крім того, він відзначив, що у випадку звільнення Тарасюка і Гриценка вони можуть продовжувати виконувати свої обов'язки невизначений час у статусі тимчасово виконуючих обов'язки.

Радник президента також відзначив, якщо у даному випадку буде порушена Конституція, президент може звернутися до Конституційного Суду.

Водночас він вважає, що тут є проблема в тлумаченні Конституції, оскільки з одного боку президент вносить кандидатури цих двох міністрів, а з іншого – президент не бере участі при звільненні з посад.

За його словами, це дозволяє "починати постійну гру і просто дестабілізувати роботу в тих галузях, за які перед суспільством відповідає президент".

Коліушко підкреслив, що якщо буде вчинена така спроба, президент, безумовно, звернеться до КСУ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...