Український МЗС відзначив, що Росія стала більш "прихильною"

Вівторок, 14 листопада 2006, 12:42

Міністерство закордонних справ України відзначає, що тон коментарів Департаменту інформації і преси МЗС Росії, що стосуються Голодомору, став більш прихильним, ніж раніше.

Про це заявив керівник прес-служби МЗС України Андрій Дещиця на брифінгу у вівторок, коментуючи висловлення Департаменту.

"Сам факт того, що тон цього коментаря є більш прихильним, ніж попередній коментар, каже про те, що розмови між українською і російською стороною велися не даремно", - заявив Дещиця.

Представник українського МЗС підкреслив, що тема Голодомору піднімалася в ході зустрічей президента Віктора Ющенка з міністром закордонних справ Росії в рамках його візиту до Києва 8 листопада. Також ця тема піднімалася в ході переговорів між міністрами закордонних справ України і Росії в рамках того ж візиту.

"Ми вітаємо той факт, що російська сторона тепер вважає за доцільне більш детальне вивчення даної проблематики істориками наших двох країн, і сподіваюся, що ця робота буде продовжуватися", - сказав Дещиця.

Він підкреслив, що Україна і надалі буде виступати з відповідними ініціативами як на міжнародному рівні, так і на рівні двосторонніх переговорів з приводу визнання Голодомору актом геноциду проти українського народу.

Нагадаємо, раніше Департамент інформації і преси Міністерства закордонних справ Росії, коментуючи українську кампанію по визнанню Голодомору 30-х років актом геноциду української нації, заявив про те, що в Україні нерідко в даному питанні "стрілки" переводять на сьогоднішню Росію".

Також російські дипломати спростували інформацію про те, що між Москвою і Києвом ведуться консультації про визнання Голодомору актом геноциду проти України.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...